Op vakantie in eigen land met de hulp 5 apps

Vakantie in eigen land
Annelies Beego Community Manager

Voor een leuke vakantie of uitstap moet je niet altijd te ver van huis gaan. Ook dicht bij huis zijn er leuke activiteiten om te doen, en zijn er mooie plekjes die je kan ontdekken. Technologie kan je al een aardig eindje helpen deze plekken te ontdekken. Beego toont je aan de hand van 5 apps hoe je van jouw vakantie in eigen land een succes kan maken!

Ben je niet altijd zeker of een app veilig is om te installeren? Beego schreef een tip om je hierbij te helpen. Surf dan naar www.beego.be/artikels/veilig-app-installeren/ om het te leren.

Voorspel het weer met buienalarm

Beego Buienradar voorspelling

Om te beslissen wat je graag wil doen, is het natuurlijk belangrijk om te weten of het weer droog blijft. Wanneer je plannen maakte hield je waarschijnlijk de weerberichten al in het oog maar in België is hier en daar een regenbui nooit uitgesloten. Daarom is de Buienalarm-app enorm handig om te gebruiken. Je kan zien wanneer het bij jou in de buurt juist gaat regenen en hoe hard. Je kan ook instellen dat je een melding krijgt wanneer het gaat regenen en hoe lang.  Een gewaarschuwd man is er twee waard! Om op de hoogte gehouden te worden van het weer, moet je juist nog je locatie correct ingeven. Dit is hoe je dat doet:

 1. Installeer de app.
  Je kan de app vinden via Google Play voor Android of via de App Store voor Apple.
 2. Open de app en klik bovenaan op het pijltje naast je locatie.
 3. De locatie waar je je op deze moment bevindt, is al automatisch ingesteld. Om meerdere locaties in te stellen, klik je op het pijltje naast de locatie.
 4. Klik vervolgens op ‘Locatie toevoegen’.
  Beego Buienradar Locatie toevoegen
 5. Type het juiste adres in en klik op ‘Volgende’.
 6. Om op de hoogte gehouden te worden van het weer, vink je ‘Meldingen’ aan. Telkens als er een regenbui aankomt in één van jouw locaties, zal je een waarschuwing ontvangen.
  Beego Buienradar locatie toevoegen meldingen

Plan je wandeling met Wandelknooppunt

Beego Wandelknooppunt Menu

Zag je op het weerbericht en op buienalarm dat het een mooie dag zal worden? Grote fan van buitenlucht en natuur? Dan kan een mooie wandeling niet ontbreken tijdens jouw vakantie in eigen land.  Ga eens wandelen met de app van wandelknooppunt. Het is een erg gebruiksvriendelijke app waarmee je op voorhand je wandelingen kan plannen en nieuwe plekken kan ontdekken. Je kan er voor kiezen om je route punt voor punt te plannen zodat je exact de route loopt die je wil lopen. Ben je wat avontuurlijker ingesteld? Laat je dan verrassen! Je kan ingeven hoe lang de wandeling moet zijn en dan stelt de app je zelf een leuke wandeling voor. Ben je een fervente wandelaar? Dan kan je abonnee worden bij wandelknooppunt. Voor een prijs van 9,99 euro per jaar krijg je verschillende extra voordelen zoals bijvoorbeeld offline je routes raadplegen. Hoe ga je met de app aan de slag, dat lees je hier:

 1. Installeer de app.
  Je kan de app vinden via Google Play voor Android of via de App Store voor Apple .
 2. Wanneer je de app voor het eerst opstart kan het even duren voordat die geladen is. Enkele minuutjes geduld dus.
 3. Wanneer de app volledig geladen is, kan je beginnen met je routes te plannen. Dit doe je via ‘Routeplanner’. Je hebt de keuze tussen
  – plannen van punt naar punt waarbij je jouw route gaat uitstippelen door op de knooppunten te klikken.
  – jezelf laten verassen met ‘Surprise me’. Hier kan je ingeven hoeveel kilometer je wenst te wandelen en dan zal de app voor jouw een wandeling uitstippelen.
 4. Wanneer je route af is, kan je ze opslaan door op het opslaan icoontje te klikken. Geef nog een naam in voor je route en dan kan je ze later weer raadplegen.
  Beego Wandelknooppunt routeplanner knooppunten aanduiden

Het beste van de stad met Tripadvisor en Social Deal

Tripadvisor

Beego TripadvisorBen jij meer fan van de stad? Zoek dan zeker eest op wat de grote bezienswaardigheden zijn! Hoewel het internet een gigantische bron aan informatie is, is het vaak toch moeilijk om in te schatten welke nu de beste plekjes zijn om te bezoeken. Hierbij kan Tripadvisor je helpen. In deze app kan je de beoordelingen van andere gebruikers lezen, op die manier weet je meteen wat je kan verwachten. Je kan op Tripadvisor terecht voor bezienswaardigheden en horeca maar zelfs ook om een vlucht of een vakantiewoning te boeken. Laat gerust ook zelf een review achter bij je favoriete plekken zodat de volgende bezoeker jouw mening weet. Dit is hoe je aan de slag gaat met Tripadvisor:

 1. Installeer de app.
  Je kan de app vinden via Google Play voor Android of via de App Store voor Apple.
 2. Doorga het installatieproces door akkoord te gaan met de privacyverklaring, en een account aan te maken.
 3. Wanneer je je gegevens volledig ingaf kan je ingeven waar je heen wil en kan je beginnen browsen met wat je wil doen.

Social Deal

Beego Social DealEen groot voordeel aan een vakantie in eigen land is dat het budgetvriendelijk is. De app Social Deal helpt je hiermee nog een stap verder te zetten. Social Deal is een app dat steeds bij jou in de buurt allerlei aanbiedingen toont voor restaurants, hotels, sportclubs, en zo veel meer. Je kan in de app goedkoper bepaalde dinermenu’s, overnachtingen, enzovoort kopen. Natuurlijk zal je bankrekening je dankbaar zijn voor het gebruiken van deze app, maar het is ook gewoon een hele leuke manier om nieuwe dingen te leren kennen. Om de juiste promoties te vinden, kies je simpelweg het juiste onderwerp en kan je beginnen zoeken naar wat jij het liefste wil. Een account maken in de app is enorm eenvoudig. Dit is hoe je dat doet:

 1. Installeer de app.
  Je kan de app vinden via Google Play voor Android of via de App Store voor Apple.
 2. Doorga het installatieproces door al dan niet toestemming te geven om je locatie te mogen gebruiken en meldingen te geven. (wij vinden het handig om toestemming te geven om je locatie te laten gebruiken maar die is uiteraard geen verplichting)
 3. Wanneer je je gegevens en voorkeuren volledig ingaf, kan je op zoek gaan naar wat je graag wil. Door bovenaan in de blauwe balk naar rechts te schuiven, kan je de verschillende soorten deals terugvinden. Als je het juiste onderwerp koos, kan je beginnen zoeken met wat je het liefste doet.

P.S. Social deal is trouwens ook een leuke cadeau tip. Je kan voor een mooie prijs een diner of een uitstap cadeau doen.

Ontdekken vanuit je eigen zetel met Google Arts & Culture

Beego Google ArtsIn België heb je natuurlijk ook wel eens de kans dat het weer minder mee zit. Een wandeling maken of een stad bezoeken is natuurlijk het leukst met mooi weer maar dat wil niet zeggen dat je bij de pakken moet blijven zitten bij slecht weer. Je kan namelijk vanuit je zetel een heleboel ontdekken via Google Arts & Culture. De app toont je verschillende tentoonstellingen, monumenten en zelfs hele musea van over de hele wereld. Dankzij de goede kwaliteit van de beelden kan je tot in het kleinste detail genieten. Je kan Google Arts & Culture bezoeken via hun website of via de app. Je hebt wel een Google account nodig. Heb je dat nog niet? Leer dan hier hoe je zo’n account aanmaakt. Dit is hoe je Google Arts & Culture gebruikt:

Installeer eerst de app. Je kan de app vinden via Google Play voor Android of via de App Store voor iPhone.

Je kan navigeren door onderaan op de icoontjes te klikken:

 1. Beego Google Arts iconen homeBij het eerste icoon vind je allerlei belangrijke en actuele onderwerpen in de kunst- en cultuursector. Het is een soort van nieuwspagina, maar dan voor kunst en cultuur.
 2. Beego Google Arts iconen oriëntatieBij het volgende kan je gericht zoeken op een onderwerp zoals bijvoorbeeld kunstenaars of kunststromingen. Hier kan je zelf wat verkennen wat je zelf interessant vindt en wil bekijken.
 3. Beego Google Arts iconen locatieBij het derde icoon, lijst Google voor jou verschillende musea in de buurt op. Je kan sommige musea virtueel bekijken, maar niet allemaal.
 4. Beego Google Arts iconen favorietenBij het hartje kan je kunstwerken opslaan en delen met je familie en vrienden. Je kan er ook zelf een galerij opstellen.

Door rechts bovenaan op je profielfoto te klikken kan je ook nog zoeken op thema’s en verschillende andere dingen. Jammer genoeg is de app voornamelijk in het Engels. Dit kan je bekijken als een goede oefening, maar bekijk je het toch liever in het Nederlands? Kies dan voor ‘vertalen met Google’. Wil je meer leren over eenvoudig vertalen? Lees dan onze tip over Google Translate.

 

Plan jij dit jaar een vakantie in eigen land? Doe dan vooral wat jij zelf graag doet op de manier dat jij het graag doet. Technologie kan een leuk hulpmiddel zijn, maar geniet vooral ook van je omgeving en ontspan!

Bij BEEGO staan er verschillende slimme studenten klaar om u uit de nood te helpen. Al onze studenten werden nauwkeurig geselecteerd zodat ze u kwalitatieve hulp bieden.

Bekijk onze video

25% korting

op installatiehulp voor itsme®

Krijg hier je korting

Beego Hulp nodig bij tips

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij deze tip? Onze studenten komen je graag helpen, vanaf een half uur komen ze al naar je thuis. Probeer het gerust een keer!

Maak een afspraak

Onze video

Type 1

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij deze tip? Onze studenten komen je graag helpen, vanaf een half uur komen ze al naar je thuis. Probeer het gerust een keer!

Maak een afspraak

Wil je op de hoogte blijven van Beego? Vous voulez rester informé sur Beego ? Want to keep up to date with Beego?

Inschrijven S'abonner Subscribe

Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails 😉 Vous pouvez vous désinscrire à tout moment. Nous n'envoyons certainement pas trop d'e-mails 😉 You can unsubscribe at any time. We certainly don't send too many e-mails 😉

  Wil je op de hoogte blijven?

  • Ontvang handige digitale tips en advies
  • Krijg regelmatig een korting of andere acties toegestuurd
  • Kom meer te weten over BEEGO
  Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails   

  Oeps..., er is iets fout gegaan. Probeer opnieuw.
  Bedankt! We hebben je een email gestuurd waar je de inschrijving kan bevestigen!
  Kan ik u helpen?
  Beego klantenservice
  078 485 400
  (Lokaal tarief, zonder meerkost)
  Bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag
  (Niet op feestdagen)
  Stuur een bericht
  Contacteer ons
  terug

   Bedankt
   terug

   Het formulier is verstuurd, we nemen spoedig contact met u op!