Hoe werkt een videocall via Whatsapp?

By 18 maart, 2020januari 18th, 2021Artikels, Smartphone en tablet, Sociale media, Tip
BEEGO Whatsapp video
Annelies Beego Community Manager

Als je een smartphone hebt, is de kans dat je al eens hebt gehoord van Whatsapp of het zelf gebruikt, erg groot. Met zijn twee miljard gebruikers, is Whatsapp het tweede meest gebruikte sociale media netwerk na Facebook. Na de maatregelen van de overheden in verband met het coronavirus, zijn dit soort media erg makkelijk om op terug te vallen. Daarom leggen we je in deze tip uit hoe je een videocall via Whatsapp kan doen.

Whatsapp is een handige berichtenapp waarmee makkelijk berichten, foto’s en video’s gestuurd kunnen worden. De app geeft ook de mogelijkheid om te bellen en zelfs een videocall te doen.

BEEGO Whatsapp video

Wat is een videocall?

Eerst en vooral, wat is een videochat nu? Een videochat werkt volgens hetzelfde principe als bellen met een telefoon met als verschil dat je elkaar kan zien. Hiervoor gebruik je de camera van je computer of smartphone. Buiten een computer of smartphone heb je ook een stabiele internetverbinding nodig. Bekende videocall programma’s waar je waarschijnlijk al van gehoord hebt zijn Skype en Google Hangouts maar Whatsapp is hiervoor ook zeker een handige tool. Die laatste leggen we in deze tip uit.

Hoe doe je dat nu?

Een videocall via Whatsapp starten is erg makkelijk. Dit is hoe je het doet:

 1. Open het Whatsapp gesprek met wie je wil bellen.
 2. Recht bovenaan staan enkele iconen, het meest rechtse icoon is om meer opties te krijgen, het volgende om te bellen via Whatsapp en met het meest linkse van de drie kan je een videocall starten.
  BEEGO videocall icon Whatsapp
 3. Wanneer je op het video icoontje drukt, begint Whatsapp meteen te bellen.

Je kan ook een videocall doen met meerdere personen tegelijkertijd. Dit doe je door in je videocall rechts bovenaan op dit icoontje te duwen: BEEGO icon groepsvideocall Je kan dan in je contacten anderen toevoegen aan je videocall.

Lees hier ook even de tip waarin we uitleggen hoe je Whatsapp kan gebruiken op je computer. Op die manier wordt berichtjes en foto’s doorsturen nog makkelijker. Jammer genoeg kan je via de computerversie van Whatsapp geen videocalls doen, dit kan enkel vanop je smartphone.

Wil je liever een videocall doen vanop je computer? Lees dan onze tip over Google Hangouts!

Bij BEEGO staan er verschillende slimme studenten klaar om u uit de nood te helpen. Al onze studenten werden nauwkeurig geselecteerd zodat ze u kwalitatieve hulp bieden.

Bekijk onze video

BEEGO Help me

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij deze tip? Onze studenten komen je graag helpen, vanaf een half uur komen ze al naar je thuis. Probeer het gerust een keer!

Maak een afspraak

Onze video

Wil je op de hoogte blijven van Beego? Vous voulez rester informé sur Beego ? Want to keep up to date with Beego?

Inschrijven S'abonner Subscribe

Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails 😉 Vous pouvez vous désinscrire à tout moment. Nous n'envoyons certainement pas trop d'e-mails 😉 You can unsubscribe at any time. We certainly don't send too many e-mails 😉

  Wil je op de hoogte blijven?

  • Ontvang handige digitale tips en advies
  • Krijg regelmatig een korting of andere acties toegestuurd
  • Kom meer te weten over BEEGO
  Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails   

  Oeps..., er is iets fout gegaan. Probeer opnieuw.
  Bedankt! We hebben je een email gestuurd waar je de inschrijving kan bevestigen!
  Kan ik u helpen?
  Beego klantenservice
  078 485 400
  (Lokaal tarief, zonder meerkost)
  Bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag
  (Niet op feestdagen)
  Stuur een bericht
  Contacteer ons
  terug

   Bedankt
   terug

   Het formulier is verstuurd, we nemen spoedig contact met u op!