Blijf in contact met vrienden en familie via de videochat van Google Hangouts

BEEGO Wat is een videochat
Annelies Beego Community Manager

12 maart nam de nationale veiligheidsraad van België maatregelen tegen het coronavirus. Voor ouderen is het aangeraden om binnen te blijven. Door deze maatregelen komen er tal van hartverwarmende solidariteitsacties. Denk maar aan Facebookgroepen waarop acties gezet kunnen worden, mensen die briefjes verspreiden om hulp aan te bieden, families die boodschappen doen voor de grootouders enzovoort. Wij willen ook graag een steentje bijdragen en leggen je uit hoe je een videochat van Google Hangouts kan opstarten met je familie en vrienden.

BEEGO Wat is een videochat

Wat is een videochat?

Eerst en vooral, wat is een videochat nu? Een videochat werkt volgens hetzelfde principe als bellen met een telefoon met als verschil dat je elkaar kan zien. Hiervoor gebruik je de camera van je computer of smartphone. Buiten een computer of smartphone heb je ook een stabiele internetverbinding nodig. Bekende videochats waar je waarschijnlijk al van gehoord hebt zijn Skype en Google Hangouts. Die laatste leggen we je in deze tip even uit.

Hoe werkt Google Hangouts?

Google Hangouts is een erg handige en gebruiksvriendelijke tool. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een Google account. Heb je er geen? Geen probleem, je kan het  heel eenvoudig aanmaken. Dit is hoe je dat doet:

 1. Surf naar de website van Google Hangouts: https://hangouts.google.com/
 2. Op de startpagina van de website zie je enkele opties: videogesprek, telefoongesprek en bericht. Als je elkaar graag wil zien via de computer of smartphone, kies je voor ‘videogesprek’.
  BEEGO Videogesprek
 3. Als je nog niet bent ingelogd met Google, zal je browser vragen om dat eerst te doen. Indien je geen Google account hebt, kan je ook eenvoudig een account maken. Eens je dat gedaan hebt kan je gewoon verder klikken op ‘videogesprek’.
  BEEGO Inloggen in Google
 4. Je browser opent een nieuw venster voor de videochat. Je zal enkele toestemmingen moeten geven zodat Google Hangouts je camera en microfoon kan gebruiken.
  BEEGO Toestemming geven
 5. Bovenaan staat er een knop waarop ‘mensen uitnodigen’ staat. Als je hier op klikt, opent een klein venster. In het venster heb je twee mogelijkheden:
  BEEGO Uitnodigen in Hangouts

  1. Je kan anderen uitnodigen door hun e-mailadres in te geven. Zij krijgen dan een melding van Google Hangouts in de website:
   BEEGO uitnodiging accepteren
  2. Je kan ook kiezen voor ‘link kopiëren om te delen’. Als je daar op klikt, kopieert je browser automatisch een link. Deze link kan je dan plakken in een bericht of e-mail waar je iemand uitnodigt. Deze optie vinden wij de handigste.
   BEEGO Link plakken

Vanaf dat er twee of meer mensen in de videochat zitten, kan je met elkaar praten terwijl je elkaar ziet. Veel plezier!

Bij BEEGO staan er verschillende slimme studenten klaar om u uit de nood te helpen. Al onze studenten werden nauwkeurig geselecteerd zodat ze u kwalitatieve hulp bieden.

Bekijk onze video

BEEGO Help me

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij deze tip? Onze studenten komen je graag helpen, vanaf een half uur komen ze al naar je thuis. Probeer het gerust een keer!

Maak een afspraak

Onze video

Wil je op de hoogte blijven van Beego? Vous voulez rester informé sur Beego ? Want to keep up to date with Beego?

Inschrijven S'abonner Subscribe

Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails 😉 Vous pouvez vous désinscrire à tout moment. Nous n'envoyons certainement pas trop d'e-mails 😉 You can unsubscribe at any time. We certainly don't send too many e-mails 😉

  Wil je op de hoogte blijven?

  • Ontvang handige digitale tips en advies
  • Krijg regelmatig een korting of andere acties toegestuurd
  • Kom meer te weten over BEEGO
  Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails   

  Oeps..., er is iets fout gegaan. Probeer opnieuw.
  Bedankt! We hebben je een email gestuurd waar je de inschrijving kan bevestigen!
  Kan ik u helpen?
  Beego klantenservice
  078 485 400
  (Lokaal tarief, zonder meerkost)
  Bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag
  (Niet op feestdagen)
  Stuur een bericht
  Contacteer ons
  terug

   Bedankt
   terug

   Het formulier is verstuurd, we nemen spoedig contact met u op!