Hoe kan ik het geheugen mijn Android smartphone opschonen?

By 17 december, 2020december 19th, 2020Apps, Artikels, Organiseren, Smartphone en tablet, Tip
BEEGO Android smartphone opschonen
Annelies Beego Community Manager

Als je je smartphone al even hebt, is de kans groot dat je geheugen stilaan vol geraakt. Dat wil niet zeggen dat je meteen een nieuwe smartphone moet kopen, je kan zelf heel eenvoudig je Android smartphone opschonen. Wij tonen je in deze tip wat je allemaal kan doen.

Zelf je Android smartphone opschonen

Meer geheugen vrijmaken op je smartphone kan je makkelijk zelf doen. Wij laten het zien op een Android versie 9. Het kan dus zijn dat het er op jouw smartphone een beetje anders uit ziet maar de stappen die je moet volgen zijn wel dezelfde.

 1. Ga naar de instellingen van je smartphone.
 2. Klik op “geheugen”.
  BEEGO Instellingen Android smartphone
 3. Klik onderaan op “opschonen”.
  BEEGO Geheugen Android smartphone
 4. BEEGO Android smartphone opschonen 1Je komt nu op het volgende scherm, daar kan je kiezen wat je effectief wil opschonen. Ik overloop even wat hier opkomt:
  Ongewenste bestanden: hier steeds op opschonen klikken. Deze bestanden heb je niet meer nodig.
  App gegevens: als je hier op opschonen klikt, krijg je verschillende apps te zien die je kan opschonen. Let hiermee wel goed op dat je geen dingen verwijdert die je mogelijks nog nodig hebt. Je kan dus best geen gegevens wissen van je e-mailapp. Dit om te voorkomen dat je dingen verliest. Wanneer je de juiste apps koos die je wou opschonen, kan je onderaan op ‘verwijderen” klikken.
  Ongebruikte apps: Dit zijn de apps die je niet veel gebruikt. Neem eens een kijkje om te zien welke misschien van je smartphone verwijdert kunnen worden. Wanneer je de juiste apps aanduidde, kan je opnieuw onderaan op verwijderen klikken.
  Afhankelijk van welke apps je gebruikt zal je smartphone hier ook voorstellen die op te schonen. In dit voorbeeld zijn dat WhatsApp en Messenger. Let ook hier op dat je geen gegevens en berichten verwijdert die je niet wil verliezen.
 5. Onderaan kan je ook zien wat hoe veel opslagruimte gebruikt. Merk je bijvoorbeeld dat je afbeeldingen enorm veel geheugen gebruiken. Ga dan eens kijken of er afbeeldingen zijn die je niet meer nodig hebt, en die dus weg mogen. Op die manier kan je ook enorm veel plek vrijmaken.
  BEEGO Android smartphone opschonen 2

Heb je alles opgeschoond dat je kan maar is je smartphone nog steeds erg vol? Dan kan je je afbeeldingen en video’s opslaan op je computer of in de Cloud. Op die manier kan je ze van je smartphone halen en gebruiken ze hier geen opslagruimte meer. We schreven eerder een tip over de Cloud. Daar leer je wat het is en dewelke je best gebruikt.

BEEGO Google Files

Je Android smartphone opschonen met behulp van een app

Er zijn ook allerlei apps die je helpen met het opschonen van je smartphone. Een voorbeeld daarvan is Google Files. Het is een erg gebruiksvriendelijke app die je helpt met uitzoeken wat overbodig op je smartphone staat. Je kan de app downloaden via Google Play voor Android. Heb je een iPhone, dan kan je de app downloaden via de App Store. Wanneer je de app gedownload hebt en opent, geeft het een overzicht van wat allemaal opgeschoond kan worden. Verder raadt de app ook aan om je foto’s op te slaan in Google Foto’s.

Je geheugen uitbreiden door een SD-kaart

Heb je nog steeds te weinig opslagruimte? In de meeste smartphones past een SD-kaart. Dit is een geheugenkaart dat je kan gebruiken om het geheugen van je smartphone (maar ook tablet en digitale camera) uit te breiden. Let wel op, voor je zo’n SD-kaart koopt, dat het zeker in je smartphone past. Er zijn verschillende formaten: je hebt de gewone SD-kaart, de mini-SD en de micro-SD.

Bij BEEGO staan er verschillende slimme studenten klaar om u uit de nood te helpen. Al onze studenten werden nauwkeurig geselecteerd zodat ze u kwalitatieve hulp bieden.

Bekijk onze video

Nooit meer bestanden, foto's of contacten verliezen? Ontvang ons gratis online boekje over back-ups!

Krijg 'm hier gratis

BEEGO Help me

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij deze tip? Onze studenten komen je graag helpen, vanaf een half uur komen ze al naar je thuis. Probeer het gerust een keer!

Maak een afspraak

Onze video

Type 1

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij deze tip? Onze studenten komen je graag helpen, vanaf een half uur komen ze al naar je thuis. Probeer het gerust een keer!

Maak een afspraak

Wil je op de hoogte blijven van Beego? Vous voulez rester informé sur Beego ? Want to keep up to date with Beego?

Inschrijven S'abonner Subscribe

Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails 😉 Vous pouvez vous désinscrire à tout moment. Nous n'envoyons certainement pas trop d'e-mails 😉 You can unsubscribe at any time. We certainly don't send too many e-mails 😉

  Wil je op de hoogte blijven?

  • Ontvang handige digitale tips en advies
  • Krijg regelmatig een korting of andere acties toegestuurd
  • Kom meer te weten over BEEGO
  Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails   

  Oeps..., er is iets fout gegaan. Probeer opnieuw.
  Bedankt! We hebben je een email gestuurd waar je de inschrijving kan bevestigen!
  Kan ik u helpen?
  Beego klantenservice
  078 485 400
  (Lokaal tarief, zonder meerkost)
  Bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag
  (Niet op feestdagen)
  Stuur een bericht
  Contacteer ons
  terug

   Bedankt
   terug

   Het formulier is verstuurd, we nemen spoedig contact met u op!