5 leuke én gratis spelletjes voor op je smartphone en tablet

By 1 april, 2020januari 22nd, 2021Apps, Artikels, Smartphone en tablet, Tip
BEEGO spelletjes apps
Annelies Beego Community Manager

Heel wat mensen zitten thuis door de maatregelen rond het coronavirus. Alle activiteiten gaan tijdelijk niet door dus iedereen is op zoek naar andere bezigheden. Daarom ging BEEGO op zoek naar leuke én gratis spelletjes voor op je smartphone of tablet, die je uren zullen bezighouden.

Rummikub

Ben jij ook zo’n fan van Rummikub? Wij alleszins wel! Er bestaat nu ook een versie van Rummikub die je op je smartphone of tablet kan spelen. Je kan ervoor kiezen om tegen spelers in de app te spelen of je kan mensen uitnodigen om tegen te spelen. Voor dat laatste heb je wel een Facebookaccount nodig.

Dit is hoe je er aan begint:

 1. Download eerst de app via Google Play of de App Store. Als de app is gedownload, kan je hem openen.
 2. In het eerste scherm vraagt het spel om je naam op te geven. Het spel staat ook standaard in het Engels, ook dit kan je meteen aanpassen door op de taal te drukken tot het op Nederlands komt. (je kan dit later ook nog steeds aanpassen in de instellingen van het spel)
  BEEGO startscherm Rummikub
 3. Vervolgens zal het spel je vragen of je eerst eens een testspel wil spelen. Als je graag eerst eens wil uitproberen hoe het werkt kan je dat doen, maar het moet niet.
 4. Na het testspel, kom je gewoon op de hoofdpagina. Dit zijn je verschillende opties:
  BEEGO startscherm Rummikub
  Aangepast spel: je kan een spel kiezen waarin je zelf de tijd per beurt, het aantal spelers en de toegangsprijs kan bepalen.
  Oefenen: ook bij oefenen kan je de tijd en het aantal spelers kiezen. Je kan ook kiezen hoe makkelijk of moeilijk het spel mag zijn. De toegangsprijs van een oefenspel is lager maar je kan ook geen punten winnen.
  Nu spelen: Bij nu spelen, speel je gewoon een spel met spelers die in de app zitten.
  Privé spel: Bij privéspel kan je zelf mensen uitnodigen om mee een spel te spelen. Hiervoor heb je wel een Facebookaccount nodig.

Speel je het spel liever op je computer? Klik dan hier om het online te spelen.

Peak Brain Training

Zin om je geheugen, aandacht en creativiteit uit te dagen? Met de breintraining van Peak blijft je geest in beweging. Een breintrainingssessie neemt maar 10 minuten per dag in beslag. En met meer dan 40 denkspelletjes én dagelijks nieuwe breintrainingssessies ben je altijd zeker van een toffe uitdaging!
BEEGO categorieën Peak

Dit is hoe je er aan begint:

 1. Download de app via Google Play of de App Store. Als de app is gedownload, kan je hem openen.
 2. Op het eerste scherm van de app komt er de vraag of je wil aanmelden, dit hoef je nier perse te doen. Als je op start drukt, werkt de app ook.
 3. Vervolgens zal de app je vragen welke onderdelen je graag wil oefenen in de app. Je kan telkens op ja of nee drukken.
 4. Eens je volledig door het eerste deel van de app bent geraakt, zal de app je overal eens door begeleiden zodat je weet hoe het werkt.
 5. Vanaf nu kan je beginnen spelen. Je krijgt ook elke dag enkele uitdagingen zodat jij je brein kan trainen.

De app heeft ook een betalende versie. Als je die graag wil kopen, dan kan dat maar het is geen verplichting, je kan ook spelen zonder dat je voor de app betaald.

Solitaire Collection

Solitaire Collection is een app van Microsoft die de spelletjes Spider Solitaire, Freecell en Patience samenbrengt en er nog twee andere spelletjes bij voegt. Als je een Windows 8 of hoger hebt, staat de app standaard op je computer maar je kan het ook installeren op je tablet of smartphone. Dankzij deze app kan je enkele nostalgische en verslavende spelletjes opnieuw ontdekken. Voor diegenen die competitief zijn ingesteld: er zijn elke dag nieuwe daguitdagingen, voltooi ze allemaal om meer punten te krijgen.

BEEGO startpagina Sollitaire

Dit is hoe je er aan begint:

 1. Download de app via Google Play of de App Store. Als de app is gedownload, kan je hem openen.
 2. Wanneer je de app opent, kan het zijn dat de app een melding geeft dat je extra inhoud moet downloaden. Hier kan je gewoon op ‘downloaden’ drukken.
 3. De app zal je ook vragen om je aan te melden, als je een Microsoft account hebt of wil aanmaken, dan kan je dat doen maar het is niet verplicht om het te doen.
 4. Om te zien je de spelletjes speelt, kan je in het menu recht bovenaan klikken op ‘zo speelt u’. De app zal je de spelregels van alle spelletjes uitleggen.

FunEasyLearn

Spelletjes kunnen niet alleen dienen als tijdverdrijf, ze kunnen je ook iets leren. FunEasyLearn is daar een perfect voorbeeld van. Met deze app kan je al spelend een nieuwe taal leren. Ben je niet zo’n talenknobbel? Geen probleem, de app begint bij de basis en is dus geschikt voor iedereen!

 1. Download de app via Google Play of de App Store. Als de app is gedownload, kan je hem openen.
 2. Bij het opstarten van de app moet je eerst wat gegevens ingeven en natuurlijk moet je ook ingeven welke taal je spreekt en welke je wil leren.
 3. Ook deze app vraagt om je te registreren, het is opnieuw niet verplicht maar wel aangeraden zodat de app je voortgang kan opslaan.
 4. BEEGO FunEasyLearn appJe hebt in de app enkele opties die je kan kiezen:
  Alfabet: onder dit deel kan je – het spreekt voor zich – het alfabet leren van de taal die je wil leren.
  Woorden: via dit deel van de app kan je wat woordenschat leren. Voordat je een taal kan spreken heb je natuurlijk eerst wat woordenschat nodig.
  Zinnen: in dit deel van de app leer je standaard zinnen. Je kan leren om iemand te bedanken, om hallo te zeggen en nog veel meer.

Woord Snack

BEEGO wordsnack appp

Woord snack is een erg eenvoudig spel, maar daarom niet minder leuk! Eens je er aan begint, verlies je al het besef van tijd. In dit spel is het je opdracht om letters te verbinden en zo woorden te vinden. Als je alle woorden hebt gevonden, kom je in een volgend level.

Download de app via Google Play of de App Store. Als de app is gedownload, kan je hem openen. Om het spel te kunnen spelen hoef je je niet aan te melden of gegevens in te geven.

 

Veel speelplezier!

Bij BEEGO staan er verschillende slimme studenten klaar om u uit de nood te helpen. Al onze studenten werden nauwkeurig geselecteerd zodat ze u kwalitatieve hulp bieden.

Bekijk onze video

BEEGO Help me

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij deze tip? Onze studenten komen je graag helpen, vanaf een half uur komen ze al naar je thuis. Probeer het gerust een keer!

Maak een afspraak

Onze video

Wil je op de hoogte blijven van Beego? Vous voulez rester informé sur Beego ? Want to keep up to date with Beego?

Inschrijven S'abonner Subscribe

Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails 😉 Vous pouvez vous désinscrire à tout moment. Nous n'envoyons certainement pas trop d'e-mails 😉 You can unsubscribe at any time. We certainly don't send too many e-mails 😉

  Wil je op de hoogte blijven?

  • Ontvang handige digitale tips en advies
  • Krijg regelmatig een korting of andere acties toegestuurd
  • Kom meer te weten over BEEGO
  Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails   

  Oeps..., er is iets fout gegaan. Probeer opnieuw.
  Bedankt! We hebben je een email gestuurd waar je de inschrijving kan bevestigen!
  Kan ik u helpen?
  Beego klantenservice
  078 485 400
  (Lokaal tarief, zonder meerkost)
  Bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag
  (Niet op feestdagen)
  Stuur een bericht
  Contacteer ons
  terug

   Bedankt
   terug

   Het formulier is verstuurd, we nemen spoedig contact met u op!