Slimme gadgets die je leven makkelijker maken!

By 24 juli, 2019januari 18th, 2021Artikels
BEEGO ARTIKELS Robotstofzuiger
Annelies Beego Community Manager

Heb jij ook een hekel aan huishoudelijke klusjes? Als je voelt dat bewegen wat stroever begint te gaan, kosten die al snel een boel meer energie. De technologie staat echter niet stil. Er bestaan vandaag heel wat slimme gadgets die je leven makkelijker, veiliger én leuker maken. BEEGO stelt er 5 aan je voor.

Robotstofzuiger

BEEGO ARTIKELS RobotstofzuigerStofzuigen: het is een zware klus. Je loopt gebukt je hele huis rond en sleurt ondertussen die stofvreter achter je aan. Het stof onder de zetel of onder de kast negeer je maar, want vaak kan je er gewoon niet aan. Of je moet telkens al je meubels verzetten. Nooit meer stofzuigen? Haal een robotstofzuiger in huis. Met een druk op de knop rijdt de robot de hele kamer rond en hij zuigt ondertussen al het stof op. Extra handigheidje: bij sommige toestellen kan je een timer instellen, zodat je er zelfs niet meer aan moet denken om hem op of af te zetten. Heel wat merken hebben een robotstofzuiger in hun assortiment.

Tuinonderhoud

Voor de tuinbezitters is de winter een rustige tijd, maar binnenkort begint het weer: laat het gras maar groeien … Achter een grasmachine lopen, geeft je wel wat beweging, maar het is nu niet meteen een leuke bezigheid. Is je tuin groot maar niet groot genoeg voor een zitmaaier, dan ben je wel even zoet.

Gelukkig bestaan er ook maairobots. Die werken volgens hetzelfde principe als de stofzuigrobot. De meest voorkomende modellen werken met een begrenzingsdraad. Je moet de eerste maal een parcours vastleggen door middel van een draad die je met haken vastmaakt. Een tweede draad, de begeleidingsdraad, zorgt ervoor dat de maairobot terugkeert naar zijn laadstation als zijn batterij niet veel capaciteit meer heeft. Je kan de robot manueel instellen of via je smartphone. Steeds een netjes gazon zonder moeite!

Sport

En terwijl binnen de stofzuigrobot bezig is en buiten de maairobot, kunnen we er lekker opuit trekken. Maar niet zonder onze smartwatch! Dat handige ding meet je hartslag, het aantal stappen je zet en hoeveel calorieën je verbrandt. Geavanceerde modellen kan je gebruiken als gps, je kan er muziek mee beluisteren, berichten op weergeven, het weerbericht op aflezen … Een smartwatch is dus meer dan een digitale horloge. Smartwatches zijn beschikbaar voor verschillende sporten, zoals wandelen, zwemmen, fietsen. Zowel voor iOs als voor Android.

De digitale deurbel

Ding dong. Wie zou het zijn? Om iemand binnen te laten in je huis, hoef je al even niet meer naar de voordeur te wandelen. De deurbel die verbonden is aan een camera, is intussen al goed ingeburgerd. Dankzij de nieuwere modellen hoef je zelfs niet meer op te staan om de deur open te doen. Zij geven het beeld van de camera weer op je smartphone of tablet. Heeft je deurbel ook een infraroodcamera, dan kan je zien wie er ’s avonds komt aanbellen. Je hoeft zelfs niet thuis te zijn, een app op de smartphone houdt je overal op de hoogte.

Er zijn zelfs systemen die werken met gezichtsherkenning. Zo kunnen enkel personen die in het systeem geregistreerd werden, de woning binnenkomen. Het nadeel: wanneer er een nieuwe huishoudhulp of een nieuwe thuisverpleegster langskomt, kan die niet binnen.

Slimme lampen met bewegingsmelder

Iets minder vooruitstrevend, maar daarom niet minder nuttig: een lamp met bewegingsmelder in de hal. Als je ’s nachts naar het toilet moet, is het niet altijd gemakkelijk om de lichtschakelaar te vinden in het donker. Als je niet ziet waar je stapt, kan je wel eens struikelen, met ernstige valpartijen als gevolg. Zo’n slimme lamp kan de oplossing bieden. Je stapt uit bed en zodra de melder je opmerkt, gaat het licht branden. Na het toiletbezoek kan je snel terug onder de lakens. Het licht gaat gewoon vanzelf uit als het geen beweging meer registreert.

Er bestaan intussen ook slimme lampen die je met de smartphone kan bedienen, of zelfs spraakgestuurde lampen via Google Home. Ikea heeft bijvoorbeeld zulke slimme en betaalbare lampen in het gamma. In een volgend artikel vertellen we je hoe je je huis spraakgestuurd kan maken en vergelijken we Google Home, Siri en Amazon Alexa met elkaar.

Bij BEEGO staan er verschillende slimme studenten klaar om u uit de nood te helpen. Al onze studenten werden nauwkeurig geselecteerd zodat ze u kwalitatieve hulp bieden.

Bekijk onze video

BEEGO Help me

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij deze tip? Onze studenten komen je graag helpen, vanaf een half uur komen ze al naar je thuis. Probeer het gerust een keer!

Maak een afspraak

Onze video

Wil je op de hoogte blijven van Beego? Vous voulez rester informé sur Beego ? Want to keep up to date with Beego?

Inschrijven S'abonner Subscribe

Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails 😉 Vous pouvez vous désinscrire à tout moment. Nous n'envoyons certainement pas trop d'e-mails 😉 You can unsubscribe at any time. We certainly don't send too many e-mails 😉

    Wil je op de hoogte blijven?

    • Ontvang handige digitale tips en advies
    • Krijg regelmatig een korting of andere acties toegestuurd
    • Kom meer te weten over BEEGO
    Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails



     

    Oeps..., er is iets fout gegaan. Probeer opnieuw.
    Bedankt! We hebben je een email gestuurd waar je de inschrijving kan bevestigen!
    Kan ik u helpen?
    Beego klantenservice
    078 485 400
    (Lokaal tarief, zonder meerkost)
    Bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag
    (Niet op feestdagen)
    Stuur een bericht
    Contacteer ons
    terug

      Bedankt
      terug

      Het formulier is verstuurd, we nemen spoedig contact met u op!