Hoe kan ik een QR-code scannnen?

BEEGO tip QR code scannen
Annelies Beego Community Manager

Wat is een QR-code?

BEEGO QR codeEen QR-code is een moderne variant van de streepjescode. In plaats van streepjes, zijn er zwarte en witte vierkantjes. Deze code kan je scannen met je smartphone of tablet en zal je meestal doorverwijzen naar een website. QR-codes worden ook vaak gebruikt voor online betalingen maar je kan er veel meer met doen zoals bijvoorbeeld digitale visitekaartjes maken. Een QR-code scannen is niet zo moeilijk, dit is hoe je het doet:

Hoe kan ik een QR-code scannen?

Een QR-code scannen is heel eenvoudig. Met sommige toestellen kan je een QR-code scannen met behulp van de camera. Dit kan je doen door simpelweg de camera over de code te houden. Je smartphone zal dan een melding geven voor het openen van een website, betaalwijze,… Doet je smartphone dit niet automatisch, zit het waarschijnlijk niet automatisch ingebouwd. Dit is wat je dan kan doen:

 1. Open Google Play voor Android of App Store voor Apple.
 2. Type in de zoekbalk ‘QR code reader’. Er bestaan heel veel apps waarmee je een QR-code kan scannen. Het verschil tussen de apps is niet heel erg groot. Je kan gewoon een gratis app downloaden. Deze zijn diegenen die wij gebruiken:
  Google Play
  App store
 3. Wanneer je de app opent kan je net als bij je camera, de QR-code scannen. Test het maar eens op de code bovenaan deze tip.

Hoe kan ik betalen met een QR-code?

Soms wordt een QR-code ook doorgestuurd als betaalmiddel. In de meeste banking apps zit er een mogelijkheid om een QR-code te scannen. Is dit bij jouw niet het geval of kan je het niet vinden? Dan kan je het ook doen via de Payconiq app. In deze tip leer je hoe dat werkt.

 

Veel scanplezier!

Bij BEEGO staan er verschillende slimme studenten klaar om u uit de nood te helpen. Al onze studenten werden nauwkeurig geselecteerd zodat ze u kwalitatieve hulp bieden.

Bekijk onze video

Gratis back-up gids!

Verlies nooit meer foto's, contacten of documenten.

Krijg 'm hier gratis

Beego Hulp nodig bij tipsHeb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij deze tip? Onze studenten komen je graag helpen, vanaf een half uur komen ze al naar je thuis. Probeer het gerust een keer!

Meer weten?

Onze video

Wil je op de hoogte blijven van Beego? Vous voulez rester informé sur Beego ? Want to keep up to date with Beego?

Inschrijven S'abonner Subscribe

Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails 😉 Vous pouvez vous désinscrire à tout moment. Nous n'envoyons certainement pas trop d'e-mails 😉 You can unsubscribe at any time. We certainly don't send too many e-mails 😉

  Wil je op de hoogte blijven?

  • Ontvang handige digitale tips en advies
  • Krijg regelmatig een korting of andere acties toegestuurd
  • Kom meer te weten over BEEGO
  Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails   

  Oeps..., er is iets fout gegaan. Probeer opnieuw.
  Bedankt! We hebben je een email gestuurd waar je de inschrijving kan bevestigen!
  Kan ik u helpen?
  Beego klantenservice
  078 485 400
  (Lokaal tarief, zonder meerkost)
  Bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag
  (Niet op feestdagen)
  Stuur een bericht
  Contacteer ons
  terug

   Bedankt
   terug

   Het formulier is verstuurd, we nemen spoedig contact met u op!