Klaar om digitaal te verhuizen? Zo kies je het juiste e-mailadres

By 21 februari, 2020februari 19th, 2021Artikels, Computer, Email, Google Tools, Smartphone en tablet
BEEGO kies het juiste e-mailadres
Annelies Beego Community Manager

Net zoals je in de echte wereld met aandacht het juiste woonadres kiest, is het in de virtuele wereld van het internet even belangrijk om een (e-mail)adres te bewonen waar je jezelf veilig voelt. Per dag sturen we gemiddeld 65 miljard berichten via WhatsApp. Je kan via de populaire app snel tekstboodschappen, bestanden, foto’s en video’s doorsturen. Daarin lijkt het dus op de traditionele e-mail, al is dit laatste communicatiekanaal nog lang niet dood. BEEGO speelt voor makelaar en leidt jou rond op het wereldwijde web, zodat je het juiste e-mailadres kiest.

BEEGO kies het juiste e-mailadresMeest gebruikte webmails en e-mailprogramma’s

Op de vastgoedmarkt vind je standaard een ruim aanbod. Dat geldt ook voor het aantal e-mailadressen waar je uit kan kiezen. De meest voorkomende e-mails zijn de volgende:

BEEGO meest gebruikte e-mailadressen

 • Microsoft Outlook
 • Microsoft Hotmail
 • Gmail
 • Apple Mail
 • Mozilla Thunderbird

Een voorbeeld van een e-mailadres is bijvoorbeeld jef@outlook.be of jan@gmail.be. Via dat e-mailadres kan jij met anderen communiceren zoals je dat ook via WhatsApp doet.

Wat is het verschil tussen webmail en een e-mailprogramma?

Veel mensen staan niet stil bij welke e-mail ze gebruiken en maken zomaar een e-mailadres aan. Toch bestaan er grote verschillen. Wie voor een adres op webmail kiest, zal op een andere manier zijn mailbox beheren en gebruiken, dan wie voor een e-mailprogramma gaat.

Bij het maken van de meest efficiënte keuze is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het verschil tussen de twee opties. Zo weet je perfect wat je kan verwachten van het e-mailadres dat je aanmaakt!

 • Webmail: bij webmail open je jouw mail altijd op een website via je browser. Dat betekent dat je jouw e-mail op elke computer of via elke smartphone met internetverbinding kan checken. Je e-mailaccount is daardoor overal toegankelijk en de app versie van webmail werkt meestal even vlot als de versie op je computer. Een voorbeeld van webmail is Gmail.
 • E-mailprogramma: een traditioneel e-mailprogramma installeer je normaal gezien op jouw computer. Daardoor moet je jouw mailbox meestal checken op je computer zelf. Vandaag bestaan er ook webmail versies van e-mailprogramma’s, maar die zijn minder gebruiksvriendelijk dan de authentieke webmails. Deze e-mailprogramma’s zijn niet altijd juist geconfigureerd, waardoor je jouw e-mails niet altijd kan bekijken op andere apparaten, zelfs al ben je daarop ingelogd. Dat heeft te maken met bepaalde instellingen die je moet aanpassen, wat het minder toegankelijk maakt. Een voorbeeld van een e-mailprogramma met een webmail versie is Outlook. Toch betekent het gebruik van dit e-mailprogramma niet dat je e-mailadres automatisch eindigt op @outlook.com. Het kan evengoed zijn dat jij een abonnement bij Telenet of Proximus hebt en via het e-mailprogramma Outlook hier gebruik van maakt. Dat zorgt ervoor dat je heel je e-mailadres moet veranderen wanneer je van internet provider verandert. Dat maakt het best ingewikkeld.

Wat is de beste keuze?

De beste en meest handige keuze voor persoonlijk gebruik is een e-mailadres via webmail. Waarom? Omdat je via webmail altijd en overal je mails kan checken en niet moet wachten tot je thuis voor je computer zit of tot je bepaalde instellingen hebt geconfigureerd op een ander apparaat. Dat moet je bij een e-mailprogramma zoals bijvoorbeeld Outlook dan weer wel.

Dat webmail toegankelijker is dan een e-mailprogramma en dus handiger om snel mee te communiceren, is een eerste voordeel. Als er iets gebeurt met jouw computer kan je nog steeds probleemloos je mails lezen op een ander apparaat. Een e-mailprogramma is op zich wel meer geschikt binnen een werkcontext, waar je altijd achter je computer zit om je mails te lezen.

Meer dan alleen mailverkeer

BEEGO Gmail meer dan mailverkeerEen tweede voordeel van webmail is dat je bij webmails zoals Gmail meteen toegang krijgt tot andere toepassingen. Jouw webmail houdt veel meer in dan alleen maar het mailverkeer op zich. Zo kan je jouw Google e-mailadres bijvoorbeeld verbinden aan Google Drive. Dat is één grote online verzamelplaats van al je belangrijke documenten waardoor je jouw documenten overal en altijd bij hebt. Je kan via Gmail een online fotoalbum openen en je kan je agenda digitaal beheren. Dat is handig wanneer je jouw agenda niet bijhebt en je snel even moet nakijken wanneer je iets gepland hebt.

Naar welk e-mailadres verhuis jij binnenkort?

Bij BEEGO staan er verschillende slimme studenten klaar om u uit de nood te helpen. Al onze studenten werden nauwkeurig geselecteerd zodat ze u kwalitatieve hulp bieden.

Bekijk onze video

BEEGO Help me

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij deze tip? Onze studenten komen je graag helpen, vanaf een half uur komen ze al naar je thuis. Probeer het gerust een keer!

Maak een afspraak

Onze video

Wil je op de hoogte blijven van Beego? Vous voulez rester informé sur Beego ? Want to keep up to date with Beego?

Inschrijven S'abonner Subscribe

Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails 😉 Vous pouvez vous désinscrire à tout moment. Nous n'envoyons certainement pas trop d'e-mails 😉 You can unsubscribe at any time. We certainly don't send too many e-mails 😉

  Wil je op de hoogte blijven?

  • Ontvang handige digitale tips en advies
  • Krijg regelmatig een korting of andere acties toegestuurd
  • Kom meer te weten over BEEGO
  Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails   

  Oeps..., er is iets fout gegaan. Probeer opnieuw.
  Bedankt! We hebben je een email gestuurd waar je de inschrijving kan bevestigen!
  Kan ik u helpen?
  Beego klantenservice
  078 485 400
  (Lokaal tarief, zonder meerkost)
  Bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag
  (Niet op feestdagen)
  Stuur een bericht
  Contacteer ons
  terug

   Bedankt
   terug

   Het formulier is verstuurd, we nemen spoedig contact met u op!