Hoe installeer ik de coronalert app? En wat moet ik erover weten?

By 15 oktober, 2020december 20th, 2020Apps, Artikels, Nieuws, Privacy, Tip
BEEGO installeer de Coronalert app
Annelies Beego Community Manager

De Coronalert app is een gratis app voor je smartphone die je verwittigt als je in de buurt bent geweest van iemand die positief testte op het coronavirus. Op die manier kunnen we sneller ingrijpen en de verspreiding van het virus vertragen. Maar er zijn veel vragen over de app, die we graag toelichten. BEEGO raadt alvast iedereen aan op de app te installeren, want het kan ons echt helpen in de strijd tegen het virus. In deze tip leggen we uit hoe de app werkt en hoe je de app installeert en gebruikt.

Nog heel wat mensen stellen zich vragen bij de Coronalert app. Hoe zit het met mijn privacy? Gaan ze mijn locatie bijhouden? Moet ik continu internet hebben aanstaan? En werkt het überhaupt wel? Er werden intussen al verschillende onderzoeken gedaan vanuit verschillende instanties om te bekijken wat nu wel of niet klopt.

Hoe zit het met mijn privacy? Wat weet men over mij als ik de app gebruik?

De app houdt enkel anoniem bij of er een andere smartphone in de buurt was van iemand die de app ook geïnstalleerd heeft, maar geen persoonlijke gegevens. De locatie en andere gegevens worden niet gedeeld. De enige die informatie krijgt over mogelijke besmettingen, ben je zelf. Je moet ook zelf actie ondernemen als je een verhoogd risico hebt opgelopen.

Mijn internet moet continue aanstaan.

Het is niet nodig om je internet steeds aan te laten staan. De app werkt op basis van Bluetooth en dit is ook het enige dat je aan moet zetten (deze technologie verbruikt erg weinig batterij).

De app kan niet werken als niet iedereen ze gebruikt.

De app werkt natuurlijk effectiever wanneer er meer gebruikers zijn. Dit wil niet zeggen dat ze niet werkt, alle beetjes helpen! Vandaar dat wij je in deze tip gaan helpen om de Coronalert app te installeren en gebruiken. Veel succes!

Installeer ook de Coronalert app!

De Coronalert app installeren is erg eenvoudig. Je hoeft geen gegevens in te geven, de app wijst een ID toe aan jouw toestel, wat de contacttracing niet alleen anoniemer maakt, maar ook de installatie eenvoudiger.

BEEGO corona app schermenDit is hoe je het doet:

 1. Zoek via Google Play of de App store naar de Coronalert app.
 2. Klik op ‘installeren’ en vervolgens op ‘openen’.
 3. De app zal je nu in enkele vensters tonen hoe de app in zijn werk gaat. Ga er eens rustig door en klik telkens op ‘volgende’.
 4. Voor sommige onderdelen zoals ‘blootstellingsmeldingen’ en ‘prioritaire achtergrondactiviteit toestaan’ moet je een toestemming geven in je telefoon zelf. Dit scherm komt ook automatisch boven.

BEEGO coronalert risico

Ik heb de app geïnstalleerd, wat nu?

Zorg ervoor dat Bluetooth aanstaat op je telefoon. Op die manier kan de app registreren wie er dicht bij je in de buurt komt. In het begin zal de app je zeggen dat je risico onbekend is. Geef de app enkele dagen tijd om te kijken bij wie je in de buurt komt om je risico te berekenen.

Wanneer je een groen scherm krijgt, had je waarschijnlijk geen risicocontact met een besmette persoon. Wanneer je een rood scherm krijgt, had je dat wel en moet je je laten testen.

Wanneer je je moet laten testen, vermeld je dat je Coronalert gebruikt en geef je het referentienummer van je app op. Zo krijg je het testresultaat onmiddellijk op je telefoon toegestuurd. Testte je positief? Dan zal de app je vragen om je anonieme codes te mogen doorsturen. Dit is niet verplicht maar wanneer je dit doet, kan je anderen die met jouw in contact kwamen beschermen.

De Coronalert app is natuurlijk geen garantie waarop je kan zien of je al dan niet een risicocontact had. Nog niet iedereen heeft de app geïnstalleerd dus nog niet elk contact kan nagegaan worden door de app.

De Coronalert app kan iedereen helpen in de strijd tegen het coronavirus. We roepen dus iedereen op om de app te installeren. Het is een kleine moeite dat op termijn grote effecten kan hebben.

Wij wensen je een goede gezondheid toe!

Bij BEEGO staan er verschillende slimme studenten klaar om u uit de nood te helpen. Al onze studenten werden nauwkeurig geselecteerd zodat ze u kwalitatieve hulp bieden.

Bekijk onze video

Nooit meer bestanden, foto's of contacten verliezen? Ontvang ons gratis online boekje over back-ups!

Krijg 'm hier gratis

BEEGO Help me

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij deze tip? Onze studenten komen je graag helpen, vanaf een half uur komen ze al naar je thuis. Probeer het gerust een keer!

Maak een afspraak

Onze video

Wil je op de hoogte blijven van Beego? Vous voulez rester informé sur Beego ? Want to keep up to date with Beego?

Inschrijven S'abonner Subscribe

Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails 😉 Vous pouvez vous désinscrire à tout moment. Nous n'envoyons certainement pas trop d'e-mails 😉 You can unsubscribe at any time. We certainly don't send too many e-mails 😉

  Wil je op de hoogte blijven?

  • Ontvang handige digitale tips en advies
  • Krijg regelmatig een korting of andere acties toegestuurd
  • Kom meer te weten over BEEGO
  Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails   

  Oeps..., er is iets fout gegaan. Probeer opnieuw.
  Bedankt! We hebben je een email gestuurd waar je de inschrijving kan bevestigen!
  Kan ik u helpen?
  Beego klantenservice
  078 485 400
  (Lokaal tarief, zonder meerkost)
  Bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag
  (Niet op feestdagen)
  Stuur een bericht
  Contacteer ons
  terug

   Bedankt
   terug

   Het formulier is verstuurd, we nemen spoedig contact met u op!