Voorkom dat je jouw wachtwoorden vergeet

By 13 Augustus, 2019Internet, Tips, Wachtwoorden

We hebben tegenwoordig overal een wachtwoord voor nodig, voor te shoppen, mailen, bankieren, … We raden jullie aan om voor elk van deze dingen een verschillend wachtwoord aan te maken. Daarbovenop worden de vereisten van de wachtwoorden steeds complexer en complexer.  Tegenwoordig moet je vaak drukletters, nummers, tekens en kleine letters gebruiken in jouw wachtwoord.  Dit is allemaal met goede redenen , maar kan voor ons erg lastig zijn.

We raden aan om een zin als wachtwoord te gebruiken zoals bijvoorbeeld: VandaagBenIk34Geworden! Maar als je telkens iets verschillend moet verzinnen wordt het opnieuw moeilijk om door het bos de bomen te zien. Daarom bestaat er zoiets als een Wachtwoord Manager App: hier kan je al jouw wachtwoorden in opslagen en deze aan de hand van één hoofdwachtwoord steeds raadplegen.

Een voorbeeld van zo’n App is LastPass. Deze gratis App zal jouw wachtwoorden voor jou onthouden. Hij checkt ook of je opgeslagen wachtwoorden wel sterk genoeg zijn. Wanneer dit niet zo is kan de app jouw wachtwoord moeilijker maken.

BEEGO TIPS LastPass en wachtwoorden

LastPass

 1. Download de LastPass App in de playstore
 2. Open LastPass
 3. Kies BEEGO TIPS wachtwoorden Sign up
 4. Vul je e-mailadres in en klik op BEEGO TIPS wachtwoorden Create my account
 5. Kies je masterpassword  (= dit is het enige wachtwoord dat je nog zal moeten onthouden)
 6. Vul ook een BEEGO TIPS wachtwoordenin
 7. Als jouw toestel een fingerprintscanner heeft kan je ook jouw vingerafdruk gebruiken als sleutel
 8. Kies dan ‘use fingerprint to unlock’ en zet je vinger op de vingerscanner
 9. Laat LastPass jouw usernames en Passwords dan voor jou invullen kies ‘enable’
 10. Je zal in de instellingen van jouw telefoon bij BEEGO TIPS wachtwoorden nog moeten aanduiden datBEEGO TIPS wachtwoorden  jouw wachtwoorden mag aanvullen

 

Je kan ook de wachtwoordbeheerder van Google gebruiken. Deze kan de wachtwoorden opslaan zodat je ze zelf niet moet onthouden. Het enige nadeel hieraan is dat dit niet in elke app werkt en je ook geen tips krijgt voor een betere beveiliging.

 

 1. Ga naar de gewenste site
 2. Vul gebruikersnaam en wachtwoord in
 3. Kies voor wachtwoord opslaan
 4. Vanaf nu zal het wachtwoord automatisch onder je gebruikersnaam verschijnen

Ik vond deze tip bruikbaar?

Bij BEEGO staan er verschillende slimme studenten klaar om u uit de nood te helpen. Al onze studenten werden nauwkeurig geselecteerd zodat ze u kwalitatieve hulp bieden.

Bekijk onze video

BEEGO help me

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig naar aanleiding van dit artikel? Onze studenten komen je graag helpen, vanaf 22 euro komen ze al naar je thuis. Probeer het gerust een keer!

Onze video

Stel hier je vraag