Verlies geen contactpersonen met Google Contacts

By 9 Augustus, 2019Email, Smartphones, Tips
BEEGO papieren contacten boek

Iedereen heeft het wel eens voor. Om het aantal jaar is je smartphone aan vervanging toe, of erger, je bent hem kwijt. Op dat moment ben je al je gegevens kwijt, waarvan de belangrijkste waarschijnlijk je contactpersonen en je foto’s zijn. In deze tip leren we hoe je nooit meer contactpersonen verliest en ze eenvoudig op een nieuw toestel zet.

Wanneer je je Google-account toevoegt aan je Android-telefoon of -tablet, worden je contacten van je SIM kaart automatisch gesynchroniseerd. Dat wil zeggen dat je contacten nu niet enkel op de SIM kaart staan, maar ze hangen ook vast aan je Google account, die je ook gebruikt voor Gmail. Deze kan je overal raadplegen en als je nadien met die account aanmeldt op een ander toestel, staan je contacten in één knip op dat toestel.

Het beheren van je, soms vele, contacten is een hele klus. Maar wist je dat je dit ook op je gewone computer kan? Surf naar contacts.google.com en na het inloggen heb je plots je hele contactenlijst van je telefoon op je computerscherm staan. Handig om oude contacten te verwijderen of om vlottercontacten toe te voegen uit je oude adressenboekje.

BEEGO TIPS Google Contactpersonen

Een andere manier is om via de google apps te zoeken naar de app contactpersonen. Om bijvoorbeeld een nieuwe contactpersoon toe te voegen kan je de volgende stappen volgen:

  1. Surf op je computer naar BEEGO TIPS Google
  2. Log in met je Gmail-account
  3. Ga naar je Google Apps BEEGO TIPS Apps en kies BEEGO TIPS Google Contactpersonen
  4. Kies BEEGO TIPS Contact maken en vul je gegevens in
  5. Klik op BEEGO TIPS opslaan

Als je even later kijkt op je smartphone, zal je merken dat het contact dat je toevoegde, ook op je smartphone staat! Handig toch?

Ik vond deze tip bruikbaar?

Bij BEEGO staan er verschillende slimme studenten klaar om u uit de nood te helpen. Al onze studenten werden nauwkeurig geselecteerd zodat ze u kwalitatieve hulp bieden.

Bekijk onze video

BEEGO help me

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig naar aanleiding van dit artikel? Onze studenten komen je graag helpen, vanaf 22 euro komen ze al naar je thuis. Probeer het gerust een keer!

Onze video

Leave a Reply

Stel hier je vraag