Wie zoekt, die vindt het via Google! Enkele tips

BEEGO ARTIKELS Google
Annelies Beego Community Manager
Wanneer is onze koning jarig? Wat is de langste rivier ter wereld? Hoe planten slakken zich voort? Om het even welke vraag er brandt op je lippen, Google heeft er vast het antwoord op. Sommigen verwoorden de kracht van Google zelfs zo: ‘Als Google het niet weet, bestaat het niet’. Google doet echter veel meer dan websites tonen die aan je zoekopdracht voldoen. Artur van BEEGO toont je wat de zoekmachine nog allemaal kan!

Vraag het aan Google!

Twintig jaar geleden begonnen twee Amerikaanse studenten een zoekmachine te maken op een computer die was opgebouwd uit … Legoblokken. Vandaag worden naar schatting elke seconde 63.000 zoekopdrachten naar Google gestuurd.

Ze werken elke dag hard om hun missie waar te maken, namelijk ‘alle informatie ter wereld ordenen en voor iedereen toegankelijk en bruikbaar maken.’ En daar slagen ze wonderbaarlijk goed in. Je kan zowat alles opzoeken via Google, en in een flits krijg je dan een lijst met websites te zien die het beste voldoen aan je zoekopdracht.

Maar de zoekgigant heeft wel nog wat trucjes achter de hand.

I am feeling lucky!

Als je zeker bent dat je zoekterm je onmiddellijk bij de juiste pagina brengt, kan je in plaats van op ‘zoeken’, op ‘ik doe een gok’ klikken (op de Engelse versie ‘I am feeling lucky’). Dan kom je onmiddellijk op de meest relevante pagina terecht. In het onderstaande geval kom je dan onmiddellijk op SeniorenNet terecht.

ARTIKEL BEEGO- Google

Instant info

Google zorgt ervoor dat je voor een hele hoop zaken zelfs niet meer naar andere websites moet surfen, zodat je sneller vindt wat je wil weten. Een aantal voorbeelden:

Weerbericht

ARTIKEL BEEGO Weer

Wisselkoers

GOOGLE ARTIKELS wissel

Vertalen

BEEGO ARTIKELS translate

Routebeschrijving

BEEGO ARTIKELS route

En zelfs het antwoord op je vragen

BEEGO ARTIKELS koning

Als je geen tekst als resultaat wenst maar enkel afbeeldingen, video’s, shoppingitems, nieuws … Kijk dan eens in de balk bovenaan de zoekresultaten.

GOOGLE ARTIKELS balk

Ontdek waar de wereld naar op zoek is

Ben je benieuwd wat anderen zoal opzoeken? Neem dan eens een kijkje op Google Trends. Daar kan je een overzicht krijgen van welke zoekopdrachten wereldwijd het meeste worden ingegeven. Zo kan je nagaan welke onderwerpen populair zijn, zelfs in een specifieke regio. Dit enkel en alleen op basis van wereldwijde zoekopdrachten via Google.

GOOGLE ARTIKELS trends

De wereldencyclopedie zit dus in je broekzak

Zit je gezellig te tafelen met je familie en heb je het over die bepaalde acteur in die ene film waar niemand op kan komen? Dan zal het niet lang duren voordat iemand zijn smartphone bovenhaalt en zegt ‘Ik googel het wel even’. Een paar seconden later prevelt hij of zij vrolijk de naam van de acteur, de geboortedatum en alle andere info die er ooit over die acteur is neergeschreven. In 20 jaar tijd is de wereld in een technologische revolutie terechtgekomen. Alle informatie ligt op een klik verwijderd. Zullen we ons geheugen dan maar trainen met sudoku’s?

Bij BEEGO staan er verschillende slimme studenten klaar om u uit de nood te helpen. Al onze studenten werden nauwkeurig geselecteerd zodat ze u kwalitatieve hulp bieden.

Bekijk onze video

BEEGO Help me

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij deze tip? Onze studenten komen je graag helpen, vanaf een half uur komen ze al naar je thuis. Probeer het gerust een keer!

Maak een afspraak

Onze video

Wil je op de hoogte blijven van Beego? Vous voulez rester informé sur Beego ? Want to keep up to date with Beego?

Inschrijven S'abonner Subscribe

Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails 😉 Vous pouvez vous désinscrire à tout moment. Nous n'envoyons certainement pas trop d'e-mails 😉 You can unsubscribe at any time. We certainly don't send too many e-mails 😉

  Wil je op de hoogte blijven?

  • Ontvang handige digitale tips en advies
  • Krijg regelmatig een korting of andere acties toegestuurd
  • Kom meer te weten over BEEGO
  Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails   

  Oeps..., er is iets fout gegaan. Probeer opnieuw.
  Bedankt! We hebben je een email gestuurd waar je de inschrijving kan bevestigen!
  Kan ik u helpen?
  Beego klantenservice
  078 485 400
  (Lokaal tarief, zonder meerkost)
  Bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag
  (Niet op feestdagen)
  Stuur een bericht
  Contacteer ons
  terug

   Bedankt
   terug

   Het formulier is verstuurd, we nemen spoedig contact met u op!