Wat is het verschil tussen een sms, Whatsapp of Messenger bericht?

By 14 september, 2020januari 18th, 2021Apps, Artikels, Smartphone en tablet, Tip
BEEGO verschil tussen sms, Whatsapp en Messenger
Annelies Beego Community Manager

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Met die smartphone kan je niet alleen sms-berichtjes sturen maar je kan ook berichtjes sturen met verschillende apps. Er zijn zo veel apps dat het moeilijk wordt om door het bos de bomen te zien. Daarom stellen wij je in deze tip de meest gebruikte manieren voor om berichten te versturen. Ook het verschil tussen sms, Whatsapp en Messenger leggen we duidelijk uit.

Naast een gewone sms zijn er ook ontelbare apps waarmee je berichten kan sturen. De meest gebruikte zijn Whatsapp en Messenger. In de volgende afbeelding kan je zien dat sms berichten nog steeds vaak gestuurd worden maar het aandeel ervan is wel aan het delen. Whatsapp en Messenger groeien net erg snel. Leuk aan berichtenapps zoals Whatapp en Messenger is dat je ook kan videobellen via de apps.

BEEGO Whatsapp, messenger en sms

Sms  BEEGO sms icon

Sms (short message service) is de oudste manier om berichten te sturen. Deze manier van berichten sturen moet steeds meer inboeten voor apps. Smsen worden verstuurd via het netwerk van je provider en kunnen dus verstuurd worden zonder dat je internet nodig hebt. Je betaalt je smsjes via het abonnement dat je hebt bij je provider. De meeste providers voorzien ook een maandelijks aantal gratis smsjes. Bij een sms bericht moet je wel letten op de lengte van je bericht. Eén bericht is 160 tekens, stuur je meer tekens, dan worden er meerder berichten verstuurd. Wordt je bericht echt te lang? Dan wordt het overgezet naar een mms bericht, wat je absoluut wil vermijden. Je kan sms berichtjes sturen naar iedereen van wie je het gsmnummer hebt. Aangezien je voor een sms geen internet nodig hebt, is het ook niet nodig om een smartphone te hebben om ze kunnen ontvangen.

MessengerBEEGO Messenger icon

BEEGO Hoe ziet Messenger er uit?Messenger is een app van Facebook. Wanneer je een facebookaccount maakt, maak je ook automatisch een Messenger account aan. Wanneer je dan via Facebook een privébericht krijgt of verstuurd gaat dat via Messenger. Je kan ook de aparte Messengerapp downloaden voor op je smartphone. Zo kan je eenvoudig berichtjes sturen zonder dat je Facebook volledig moet openen. Via Messenger is het ook eenvoudig om bestanden, foto’s,… door te sturen. Om berichtjes te versturen en aan te krijgen met Messenger heb je wel een internetverbinding nodig. Heb je die niet dan komen je berichtjes pas later aan wanneer je dat wel hebt. Door een bericht te sturen zal er dus geen gratis sms of geld van je rekening gaan maar wel mobiele data. Heb je een wifi verbinding, dan is het helemaal gratis. Heb een facebookaccount of wil een bericht sturen naar iemand die geen facebookaccount heeft? Dan kan je geen Messenger gebruiken.

Whatsapp  

BEEGO Hoe ziet Whatsapp er uitWhatsapp werd recent ook overgenomen door Facebook. Om Whatsapp te kunnen gebruiken heb je enkel je gsmnummer nodig, verder hoef je geen accounts aan te maken. Whatsapp is een erg gebruiksvriendelijke app om berichten te sturen maar ook om bestanden en foto’s door te sturen. Net als bij Messenger maaakt Whatsapp gebruik van internet om berichten te versturen. Heb je dat niet, dan verstuurt het bericht later pas. Je kan enkel Whatsapp berichten sturen naar gebruikers van Whatsapp. Wil je een bericht sturen naar iemand die geen Whatsapp gebruikt? Dan kan je het bericht niet versturen. Je kan Whatsapp ook op je computer zetten zodat je ook via je computer berichten kan typen en bestanden kan doorsturen. Hoe je dat doet, lees je in deze tip.

Conclusie

Wat is nu de beste manier om berichten te versturen? Die voorkeur kan voor iedereen anders zijn naargelang wat je wenst in een berichtenapp. Dit is een overzicht waarin we het verschil tussen sms, Whatsapp en Messenger uitleggen:

BEEGO Verschil tussen sms, Whatsapp en Messenger

Welke gebruik jij het liefst?

Bij BEEGO staan er verschillende slimme studenten klaar om u uit de nood te helpen. Al onze studenten werden nauwkeurig geselecteerd zodat ze u kwalitatieve hulp bieden.

Bekijk onze video

BEEGO Help me

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij deze tip? Onze studenten komen je graag helpen, vanaf een half uur komen ze al naar je thuis. Probeer het gerust een keer!

Maak een afspraak

Onze video

Wil je op de hoogte blijven van Beego? Vous voulez rester informé sur Beego ? Want to keep up to date with Beego?

Inschrijven S'abonner Subscribe

Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails 😉 Vous pouvez vous désinscrire à tout moment. Nous n'envoyons certainement pas trop d'e-mails 😉 You can unsubscribe at any time. We certainly don't send too many e-mails 😉

  Wil je op de hoogte blijven?

  • Ontvang handige digitale tips en advies
  • Krijg regelmatig een korting of andere acties toegestuurd
  • Kom meer te weten over BEEGO
  Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails   

  Oeps..., er is iets fout gegaan. Probeer opnieuw.
  Bedankt! We hebben je een email gestuurd waar je de inschrijving kan bevestigen!
  Kan ik u helpen?
  Beego klantenservice
  078 485 400
  (Lokaal tarief, zonder meerkost)
  Bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag
  (Niet op feestdagen)
  Stuur een bericht
  Contacteer ons
  terug

   Bedankt
   terug

   Het formulier is verstuurd, we nemen spoedig contact met u op!