Om je tablet of smartphone op afstand te laten bedienen, heb je de TeamViewer app nodig

By 29 april, 2020januari 18th, 2021Apps, Artikels, Smartphone en tablet, Tip
BEEGO TeamViewer Quicksupport installeren
Annelies Beego Community Manager

De grote impact van het coronavirus ontgaat niemand. BEEGO zet zich in om iedereen bij te staan om digitaal verbonden te blijven. Dit doen we niet meer alleen via huisbezoeken, maar ook met hulp op afstand.

Hoe werkt dat nu die hulp op afstand? Bij hulp op afstand zal de studenten in plaats van bij je thuis langskomen, je opbellen per telefoon. Van daar kan je het juiste probleem uitleggen zodat de student weet wat er juist moet gebeuren. Vervolgens kan gaat de student het scherm van je computer tijdelijk overnemen via Teamviewer. Op die manier is je probleem in een mum van tijd opgelost.

In deze tip leggen we je uithoe je de app van TeamViewer Quicksupport kan downloaden voor je smartphone of tablet. Door het op voorhand te installeren, zorg je ervoor dat BEEGO je sneller kan verder helpen en we je probleem makkelijker kunnen oplossen.

Heb je problemen met je computer? Dan bekijk je best even onze andere tip.

Wat is TeamViewer?

TeamViewer is een programma dat het mogelijk maakt om je computer, smartphone of tablet te laten overnemen. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld een computerprobleem hebt dat je niet zelf kan oplossen. Op deze manier kan een computerexpert je toestel overnemen van op afstand en je zo verder helpen.

Als je het programma al even op voorhand installeert, kunnen wij je sneller helpen.

Het is belangrijk om te weten dat je enkel je toestel mag laten overnemen door iemand die je vertrouwt en niet door vreemden! Op die manier ben je zeker dat het veilig is.

Hoe kan ik TeamViewer Quicksupport installeren voor mijn smartphone of tablet?

 1. BEEGO TeamViewer QuicksupportDownload de TeamViewer Quicksupport app via Google Play voor Android of via de App Store voor Apple.
 2. Wanneer de installatie voltooid is kan je de app openen. De app zal vragen om een ‘Add-on’ te downloaden om het mogelijk te maken om je toestel vanop afstand te bedienen. Bevestig hier door op downloaden te drukken.
  BEEGO Ad-on TeamViewer installeren
  Werk je met een Samsung, dan zal je smartphone vragen om ‘Samsung Knox’ te installeren. Doorga deze stappen om het programma te activeren:
  BEEGO Samsung Knox toestemming    BEEGO Samsung Knox activeren
  Heb je een nieuwe iPhone of iPad (iOS 12 of hoger), moet je even de schermopname voor TeamViewer activeren in het menu:
  BEEGO schermopname iOS stap 1    BEEGO schermopname iOS staop 2
 3. Als je alles hebt geïnstalleerd, staat de app klaar voor de BEEGO student. Wanneer de student je belt, kan je jouw ID doorgeven.
 4. Het laatste dat je moet doen om vanop afstand geholpen te worden is op ‘Toestaan’ klikken wanneer de student probeert je scherm over te nemen.

Let wel op dat je jouw ID en wachtwoord niet doorgeeft aan mensen die je niet kent of vertrouwt. Op die manier ben je zeker dat je veilig gebruik maakt van TeamViewer.

Bij BEEGO staan er verschillende slimme studenten klaar om u uit de nood te helpen. Al onze studenten werden nauwkeurig geselecteerd zodat ze u kwalitatieve hulp bieden.

Bekijk onze video

BEEGO Help me

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij deze tip? Onze studenten komen je graag helpen, vanaf een half uur komen ze al naar je thuis. Probeer het gerust een keer!

Maak een afspraak

Onze video

Wil je op de hoogte blijven van Beego? Vous voulez rester informé sur Beego ? Want to keep up to date with Beego?

Inschrijven S'abonner Subscribe

Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails 😉 Vous pouvez vous désinscrire à tout moment. Nous n'envoyons certainement pas trop d'e-mails 😉 You can unsubscribe at any time. We certainly don't send too many e-mails 😉

  Wil je op de hoogte blijven?

  • Ontvang handige digitale tips en advies
  • Krijg regelmatig een korting of andere acties toegestuurd
  • Kom meer te weten over BEEGO
  Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails   

  Oeps..., er is iets fout gegaan. Probeer opnieuw.
  Bedankt! We hebben je een email gestuurd waar je de inschrijving kan bevestigen!
  Kan ik u helpen?
  Beego klantenservice
  078 485 400
  (Lokaal tarief, zonder meerkost)
  Bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag
  (Niet op feestdagen)
  Stuur een bericht
  Contacteer ons
  terug

   Bedankt
   terug

   Het formulier is verstuurd, we nemen spoedig contact met u op!