SafeOnWeb app: Krijg meldingen over cyberdreigingen!

Yannick BEEGO Student

In deze moderne tijden verloopt bijna alles via digitale kanalen. Helaas betekent dit ook dat online oplichting en cyberdreigingen vandaag de dag regelmatig gebeuren. Maar gelukkig zijn er ook hulpmiddelen om u te beschermen in de digitale wereld. De SafeOnWeb app kan u waarschuwen over phishing-bedreigingen en online oplichting. Dat is wanneer iemand zich voordoet als iemand die u kent, een bedrijf of als een overheidsinstelling en op die manier uw gegevens of geld probeert te bemachtigen.

Er zijn twee soorten waarschuwingen die de app u kan sturen. De ene melding gaat over nieuws, wat de gekende phishing-dreigingen zijn die momenteel de ronde doen.

De andere melding gaat over bedreigingen, wat u ontvangt als er een infectie is gemeld aan SafeOnWeb over uw thuisnetwerk.

Hoe u uw thuisnetwerk registreert en hoe de app over het algemeen werkt, zullen we hieronder uitleggen.

De eerste keer in de SafeOnWeb app

Lees hier hoe u de SafeOnWeb app kan installeren.

Als u de app voor de eerste keer inschakelt zal u begroet worden door het welkomstscherm. Hier kan u de algemene voorwaarden lezen als u dat wenst. Dan kan u het vakje aantikken dat is aangeduid door de pijl, vervolgens tikt u op ‘Bevestigen’.

Uw thuisnetwerk registreren

Het eerste scherm dat u begroet zal u zeggen dat er geen bedreigingen zijn voor dit netwerk. Dit komt omdat u uw thuisnetwerk nog niet geregistreerd heeft.

Tik op de grote ‘+’. Het kan dat u gevraagd wordt om uw locatie in te schakelen. Als u Android gebruikt, kiest u hier voor ‘Alleen deze keer’. Als u een iPhone of een ander Apple-product gebruikt, kiest u voor ‘Sta één sessie toe’. Dit moet om uw Wi-Fi netwerk te vinden en om te zien of u daadwerkelijk in het bereik bent van uw thuisnetwerk.

Uw SSID (de naam van uw thuisnetwerk) en uw IP-adres worden automatisch aangevuld, u dient alleen nog uw e-mailadres door te geven zodat u de meldingen per e-mail kan ontvangen. Tik daarna op de knop ‘Registreren’. U zal gevraagd worden om een verificatiecode in te geven, deze code wordt per e-mail naar u verzonden. Als u deze ingevoerd heeft tikt u op ‘Bevestigen’. Nu kan u de bedreigingen zien op uw thuisnetwerk. Uiteraard hopen we dat er geen bedreigingen zullen zijn en dat dit dus leeg blijft.

Nieuws

Als u op ‘Nieuws’ tikt bovenaan, dan kan u de laatste nieuwsberichten over cyberdreigingen volgen. De app stuurt u ook meldingen wanneer er een nieuwsbericht is. Als u meer wil lezen over een bericht, kan u er op tikken.

Klaar! Bij deze zal u vanuit SafeOnWeb het nieuws krijgen over de laatste phishing-dreigingen die de ronde doen in België. Stay safe!

Voor meer info over SafeOnWeb, neem een kijkje op www.safeonweb.be

Ik vond deze tip bruikbaar?

Bij BEEGO staan er verschillende slimme studenten klaar om u uit de nood te helpen. Al onze studenten werden nauwkeurig geselecteerd zodat ze u kwalitatieve hulp bieden.

Bekijk onze video

BEEGO help me

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig naar aanleiding van dit artikel? Onze studenten komen je graag helpen, vanaf 22 euro komen ze al naar je thuis. Probeer het gerust een keer!

Onze video

Type 1

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij deze tip? Onze studenten komen je graag helpen, vanaf een half uur komen ze al naar je thuis. Probeer het gerust een keer!

Maak een afspraak

Wil je op de hoogte blijven van Beego? Vous voulez rester informé sur Beego ? Want to keep up to date with Beego?

Inschrijven S'abonner Subscribe

Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails 😉 Vous pouvez vous désinscrire à tout moment. Nous n'envoyons certainement pas trop d'e-mails 😉 You can unsubscribe at any time. We certainly don't send too many e-mails 😉

  Wil je op de hoogte blijven?

  • Ontvang handige digitale tips en advies
  • Krijg regelmatig een korting of andere acties toegestuurd
  • Kom meer te weten over BEEGO
  Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails   

  Oeps..., er is iets fout gegaan. Probeer opnieuw.
  Bedankt! We hebben je een email gestuurd waar je de inschrijving kan bevestigen!
  Kan ik u helpen?
  Beego klantenservice
  078 485 400
  (Lokaal tarief, zonder meerkost)
  Bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag
  (Niet op feestdagen)
  Stuur een bericht
  Contacteer ons
  terug

   Bedankt
   terug

   Het formulier is verstuurd, we nemen spoedig contact met u op!