Wat is er veranderd aan de nieuwe versie van Facebook?

By 3 juli, 2020januari 18th, 2021Artikels, Computer, Nieuws, Sociale media, Tip
BEEGO Facebook redesign
Annelies Beego Community Manager

Als je af en toe Facebook gebruikt op je computer, heb je het waarschijnlijk al gemerkt: het uitzicht van Facebook is veranderd. Buiten het design is er in de nieuwe versie van Facebook ook wat veranderd om het sociale netwerk nog gebruiksvriendelijker te maken.

BEEGO Facebook redesign

Nieuw uitzicht

In de nieuwe versie van Facebook, valt het uitzicht meteen op. De herkenbare blauwe balk bovenaan werd ingewisseld voor een lichter design. Ook de chatfunctie ziet er wat anders uit en de navigatie links is wat opgeschoven. Het valt ook meteen op dat tekst groter is en het design strakker is, wat de navigatie eenvoudiger maakt.

BEEGI donkere modus Facebook

Wat ook nieuw is, is de donkere modus die je kan inschakelen. Om dit in te stellen kan je rechts bovenaan op het omgekeerde driehoekje klikken. Klik vervolgens op de knop naast ‘Donkere modus’. Wil je weer overschakelen naar de lichte versie, klik je gewoon opnieuw op de knop.

BEEGO nieuwe versie Facebook

Sneller en persoonlijker

Buiten een nieuw design heeft het sociale netwerk zijn website ook een stuk sneller gemaakt. Er wordt ook meer nadruk gelegd ‘op de privé’. De vertrouwde newsfeed krijgt dus een minder prominente plaats en privécommunicatie zoals verhalen en groepen worden net belangrijker.

Terug naar de klassieke versie?

Ben je nog niet helemaal overtuigd van de nieuwe wending die Facebook heeft gemaakt? Geen zorgen, je kan nog steeds teruggaan naar de oude versie. Klik hiervoor op het omgekeerde driehoekje rechts bovenaan. Kies hier ‘Overschakelen naar klassieke versie van Facebook’. Je kan op dezelfde manier ook gewoon weer naar de nieuwe versie gaan wanneer je dat wil.

BEEGO klassieke versie Facebook

Wat komt er hierna?

Facebook kondigde ook al aan een desktop versie te maken van Messenger. Zo kan je met je Windows en Mac computer de app van Messenger op je computer zetten en van daaruit berichtjes sturen. Hiervoor wachten we nog even tot in de herfst.

Whatsapp heeft al zo’n desktop versie. Ontdek hier hoe dat werkt.

Bij BEEGO staan er verschillende slimme studenten klaar om u uit de nood te helpen. Al onze studenten werden nauwkeurig geselecteerd zodat ze u kwalitatieve hulp bieden.

Bekijk onze video

BEEGO Help me

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij deze tip? Onze studenten komen je graag helpen, vanaf een half uur komen ze al naar je thuis. Probeer het gerust een keer!

Maak een afspraak

Onze video

Wil je op de hoogte blijven van Beego? Vous voulez rester informé sur Beego ? Want to keep up to date with Beego?

Inschrijven S'abonner Subscribe

Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails 😉 Vous pouvez vous désinscrire à tout moment. Nous n'envoyons certainement pas trop d'e-mails 😉 You can unsubscribe at any time. We certainly don't send too many e-mails 😉

  Wil je op de hoogte blijven?

  • Ontvang handige digitale tips en advies
  • Krijg regelmatig een korting of andere acties toegestuurd
  • Kom meer te weten over BEEGO
  Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails   

  Oeps..., er is iets fout gegaan. Probeer opnieuw.
  Bedankt! We hebben je een email gestuurd waar je de inschrijving kan bevestigen!
  Kan ik u helpen?
  Beego klantenservice
  078 485 400
  (Lokaal tarief, zonder meerkost)
  Bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag
  (Niet op feestdagen)
  Stuur een bericht
  Contacteer ons
  terug

   Bedankt
   terug

   Het formulier is verstuurd, we nemen spoedig contact met u op!