De makkelijkste manieren om te videobellen

BEEGO videobellen
Annelies Beego Community Manager

Sinds de coronacrisis werden er al tal van videobel programma’s geprezen waardoor het moeilijk wordt om door het bos de bomen te zien. Welke gebruik je nu het beste? Dat is voor iedereen verschillend. We zetten hier de makkelijkste en gratis mogelijkheden op een rijtje en laten we je zien hoe videobellen nu werkt.

De praatbox

Eén van de makkelijkste manieren van hoe videobellen kan, is de praatbox. Het is speciaal voor de coronacrisis ontwikkeld. Je hebt er geen accounts of telefoonnummer voor nodig maar wel een Chrome browser. Heb je die nog niet, dan kan je die hier downloaden. Om van praatbox gebruik te maken moet je simpelweg surfen naar https://www.praatbox.be/. Daar geef je enkele gegevens in om je videocall te personaliseren.

Als je gewoon een videocall start met de praatbox is nog niet niet helemaal beveiligd. Dit moet je zelf doen door een wachtwoord in te stellen. Anders kan eender wie, die dezelfde woorden als jij gebruikt, mee in de videocall. Een wachtwoord instellen kan je doen door rechts onderaan op het info bolletje te klikken. Daar heb je de optie om een wachtwoord toe te voegen dat je dan kan doorgeven aan de deelnemers van je videocall. Je kan praatbox ook gebruiken op je smartphone maar daarvoor heb je een bijkomende app Jitsi nodig.

BEEGO wachtwoord instellen praatbox

BEEGO checkBellen in groep
BEEGO checkGeen extra account of app nodig
BEEGO checkOp smartphone
BEEGO checkOp computer

Whatsapp

BEEGO Whatsapp logoVeel mensen gebruiken al Whatsapp, net daarom is het enorm handig om het te gebruiken. Als je de app van Whatsapp op je smartphone hebt staan, is videobellen heel eenvoudig. Het nadeel van videobellen met Whatsapp is dat je maximum met 4 personen tegelijkertijd kan videobellen. De toepassing werkt ook alleen vanop je smartphone en niet vanop je computer. Bekijk hier de tip van hoe videobellen werkt via Whatsapp.

BEEGO checkBellen in groep
BEEGO niet checkGeen extra account of app nodig
BEEGO checkOp smartphone
BEEGO niet checkOp computer

Messenger

BEEGO Messenger logoOok met Messenger, de chatapplicatie van Facebook, kan je videobellen. Hiervoor hebben natuurlijk wel alle deelnemers een Facebookaccount nodig. Als iedereen dat heeft, kan je eenvoudig op het video icoontje drukken om van start te gaan. Via Messenger kan je zowel via je smartphone als je laptop videobellen.

BEEGO checkBellen in groep
BEEGO niet checkGeen extra account of app nodig
BEEGO checkOp smartphone
BEEGO checkOp computer

Hangouts

BEEGO Hangouts logoGoogle Hangouts is een iets professionelere toepassing waarbij je mensen kan uitnodigen voor een videocall in plaats van ze in een chat op te bellen. Wil je graag een videocall met je collega’s organiseren? Dan is hangouts ideaal. Voor Hangouts heb je wel een Google account nodig (gmail dus) om in te loggen. Heb je dat niet dan moet je dat eerst even aanmaken voor je kan deelnemen. Het handige aan Google Hangouts is dat je ook je scherm kan delen tijdens het videobellen, je kan dus makkelijk dingen laten zien en demonstreren aan je collega’s. Bekijk hier hoe je een videocall kan doen via Hangouts.

BEEGO checkBellen in groep
BEEGO niet checkGeen extra account of app nodig
BEEGO checkOp smartphone
BEEGO checkOp computer

Skype

BEEGO Skype logoAls laatste, de meest bekende manier van hoe videobellen kan: Skype. Ook Skype is vrij makkelijk in gebruik en staat standaard op de meeste Windows computers. Als je wil bellen vanop je smartphone of Macbook, moet je de app eerst installeren. Je moet ook eerst een account aanmaken om Skype te kunnen gebruiken en contacten toevoegen om te kunnen bellen. Omdat er veel stappen moeten worden genomen om via Skype een nieuwe videocall op te starten, is het minder makkelijk dan sommige andere opties. Een voordeel aan skype is dan wel weer dat veel mensen het al langer gebruiken en dus al kennen.

BEEGO checkBellen in groep
BEEGO niet checkGeen extra account of app nodig
BEEGO checkOp smartphone
BEEGO checkOp computer

 

Elk videobel programma heeft dus zijn voor- en nadelen. Bedenk vooraf wat je zelf nodig hebt en makkelijk vind voor je een keuze maakt van wat je gebruikt. Veel succes!

Bij BEEGO staan er verschillende slimme studenten klaar om u uit de nood te helpen. Al onze studenten werden nauwkeurig geselecteerd zodat ze u kwalitatieve hulp bieden.

Bekijk onze video

Gratis back-up gids!

Verlies nooit meer foto's, contacten of documenten.

Krijg 'm hier gratis

BEEGO Help me

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij deze tip? Onze studenten komen je graag helpen, vanaf een half uur komen ze al naar je thuis. Probeer het gerust een keer!

Maak een afspraak

Onze video

Wil je op de hoogte blijven van Beego? Vous voulez rester informé sur Beego ? Want to keep up to date with Beego?

Inschrijven S'abonner Subscribe

Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails 😉 Vous pouvez vous désinscrire à tout moment. Nous n'envoyons certainement pas trop d'e-mails 😉 You can unsubscribe at any time. We certainly don't send too many e-mails 😉

  Wil je op de hoogte blijven?

  • Ontvang handige digitale tips en advies
  • Krijg regelmatig een korting of andere acties toegestuurd
  • Kom meer te weten over BEEGO
  Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails   

  Oeps..., er is iets fout gegaan. Probeer opnieuw.
  Bedankt! We hebben je een email gestuurd waar je de inschrijving kan bevestigen!
  Kan ik u helpen?
  Beego klantenservice
  078 485 400
  (Lokaal tarief, zonder meerkost)
  Bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag
  (Niet op feestdagen)
  Stuur een bericht
  Contacteer ons
  terug

   Bedankt
   terug

   Het formulier is verstuurd, we nemen spoedig contact met u op!