Hoe kan ik mijn computer sneller laten opstarten?

By 3 november, 2020december 20th, 2020Apps, Artikels, Computer, Organiseren, Tip
BEEGO computer sneller laten opstarten
Annelies Beego Community Manager

Een traag opstartende computer kan erg vervelend zijn. Je wil misschien snel iets opzoeken of een e-mailtje sturen maar je moet eerst enorm lang wachten tot je computer is opgestart. Gelukkig zijn er enkele dingen die je kan doen aan een traag opstartende computer. BEEGO stelt ze je in deze tip voor.

Waarom is mijn computer zo traag?

Meestal is een computer erg traag omdat er te veel rommel op staat. Vaak installeren we dingen en daarna vergeten we dan dat we die installeerden. Het gevolg is dat na enkele jaren onze computer boordevol rommel zit, wat hen enorm traag maakt. Sommige van die programma’s starten ook automatisch mee op wanneer je jouw computer opstart. Dit zorgt ervoor dat je computer elke keer het werk moet verrichten om al deze programma’s op te starten. Niet heel raar dat je computer dan traag opstart, niet?

Hoe kan ik nu mijn computer sneller laten opstarten?

Bekijk om te beginnen al eens naar al de programma’s die op je computer staan. Je kan dit overzicht vinden bij je ‘Instellingen’ en vervolgens ga je naar ‘Apps’. Je ziet nu een lijst van al je apps. Als je apps ziet staan die je niet meer gebruikt, kan je die verwijderen door er op te klikken en vervolgens op ‘verwijderen’ te klikken. Kan je hier niet op klikken, wil dat zeggen dat het een onderdeel is van je computer dat er standaard op staat. Let wel op! Verwijder niets zonder te weten wat het net is. Ben je niet zeker of je een bepaalde app kan verwijderen? Vraag dan raad bij een computerexpert.

Nu gaan we eens kijken welke programma’s allemaal opstarten samen met je computer. Dit is waar je het kan terugvinden:

 1. Ga naar ‘instellingen’.
  BEEGO instellingen windows
 2. Kies ‘Apps’.
  BEEGO Windows instellingen apps
 3. In het menu links staat onderaan ‘Opstarten’, klik hier op.
  BEEGO opstartende apps
 4. Je ziet nu een lijst van je programma’s met telkens een schijfknop er naast. Bekijk deze lijst goed en beslis welke programma’s samen met je computer moeten opstarten, en welke net niet. Wil je dat een bepaald programma niet mee opstart met je computer, zet de schijfknop dan naar links zodat ze niet meer gekleurd is. Let ook op welke programma’s veel invloed hebben op je opstartproces en bekijk of deze echt opgestart moeten worden samen met de computer.
  BEEGO automatisch opstartende apps

Hiernaast kan je ook eens kijken welke andere dingen eventueel van je computer gehaald kunnen worden. Denk maar aan oude Word-documenten, foto’s die je niet meer wil bijhouden enzovoort. Heb je bijvoorbeeld veel foto’s op je computer staan die je niet dagelijks gebruikt, overweeg dan om die apart op te slaan in de cloud of een externe harde schijf.

Er zijn natuurlijk nog dingen die je kan ondernemen maar deze laat je best aan een computerexpert over om geen schade toe te brengen aan je computer. Hopelijk is je computer nu al een stuk sneller en kan je weer even verder!

Wil je een volledige lentekuis van je computer? Lees dan de tip die we erover schreven!

Bij BEEGO staan er verschillende slimme studenten klaar om u uit de nood te helpen. Al onze studenten werden nauwkeurig geselecteerd zodat ze u kwalitatieve hulp bieden.

Bekijk onze video

Nooit meer bestanden, foto's of contacten verliezen? Ontvang ons gratis online boekje over back-ups!

Krijg 'm hier gratis

BEEGO Help me

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij deze tip? Onze studenten komen je graag helpen, vanaf een half uur komen ze al naar je thuis. Probeer het gerust een keer!

Maak een afspraak

Onze video

Type 1

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij deze tip? Onze studenten komen je graag helpen, vanaf een half uur komen ze al naar je thuis. Probeer het gerust een keer!

Maak een afspraak

Wil je op de hoogte blijven van Beego? Vous voulez rester informé sur Beego ? Want to keep up to date with Beego?

Inschrijven S'abonner Subscribe

Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails 😉 Vous pouvez vous désinscrire à tout moment. Nous n'envoyons certainement pas trop d'e-mails 😉 You can unsubscribe at any time. We certainly don't send too many e-mails 😉

  Wil je op de hoogte blijven?

  • Ontvang handige digitale tips en advies
  • Krijg regelmatig een korting of andere acties toegestuurd
  • Kom meer te weten over BEEGO
  Je kan op elk moment uitschrijven. We sturen zeker niet te veel e-mails   

  Oeps..., er is iets fout gegaan. Probeer opnieuw.
  Bedankt! We hebben je een email gestuurd waar je de inschrijving kan bevestigen!
  Kan ik u helpen?
  Beego klantenservice
  078 485 400
  (Lokaal tarief, zonder meerkost)
  Bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag
  (Niet op feestdagen)
  Stuur een bericht
  Contacteer ons
  terug

   Bedankt
   terug

   Het formulier is verstuurd, we nemen spoedig contact met u op!